Atelier Kameleon

Praktijk voor Beeldende Therapie

Ervaringsgerichte therapie

Beeldende therapie is een ervaringsgerichte therapievorm. Hierbij wordt gebruik gemaakt van allerlei materialen; zoals potlood, verf, hout en steen. De keuzes voor materiaal, techniek en opdracht worden zorgvuldig afgestemd op jouw hulpvraag. In het beeldende werk worden jouw kwaliteiten en valkuilen zichtbaar, tastbaar en concreet gemaakt. Het biedt je de mogelijkheid om te ervaren en gevoelens tot expressie te brengen. Dit geeft nieuwe inzichten en de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden aan te leren. Samen met Hanneke ga je op zoek naar creatieve oplossingen en wordt de vertaalslag naar het dagelijks leven gemaakt.

Voor welke klachten?

Beeldende therapie kan je onder andere helpen bij klachten die te maken hebben met:
– Emotieregulatie, depressie, rouw en trauma.
– Zelfbeeld verbeteren en het zelfvertrouwen vergroten.
– Gedrag; het leren omgaan met spanning, stress en tegenslagen, oefenen met nieuw gedrag.
– Sociale vaardigheden; leren samenwerken, bevorderen van assertiviteit, accepteren en stellen van grenzen.
– Cognitie; vergroten van je concentratie, verbeteren van je doorzettingsvermogen, leren structuur aanbrengen, leren plannen, herkennen van negatieve en helpende gedachten. 

Voor wie?

Beeldende therapie is een passende behandelvorm voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen als je op zoek bent naar psychosociale ondersteuning en hulp. Hanneke heeft daarnaast expertise op het gebied van ASS (autisme), ADHD, prikkelverwerkingsproblemen, (dreigend) schooluitval en verlieservaringen.

Ieder persoon bij Atelier Kameleon, krijgt de aandacht die hij/zij verdient en nodig heeft. De behandeling/begeleiding heeft een open karakter, waarbij korte lijnen met naasten (ouders, andere behandelaren) belangrijk zijn en om de transfer naar de thuissituatie te maken.

Atelier Kameleon
Atelier Kameleon

Gezonde Route aanbod

Voor medewerkers voor het JBZ: Speciaal voor medewerkers van het Jeroen Bosch ziekenhuis biedt Atelier Kameleon een “Creatief Uurtje” aan waarbij ontspanning en bezinning centraal staan middels creatief werken. Dag en tijdstip worden t.z.t. afgestemd. Dit uurtje wordt gratis aangeboden omdat Atelier Kameleon iets wil betekenen voor de mensen die werken in de zorg.

Vragen?

Wij helpen je graag! Neem contact met ons op per e-mail: 
contact@gezonderouterosmalen.nl

Privacybeleid - Copyright 2021, Gezonde Route Rosmalen - Webdesign Studio Mengelmoes