Dat er iets bijzonders gebeurt met mensen zodra ze buiten in een natuurlijke omgeving zijn, staat vast. Het ontspannende, herstellende effect van de natuur maakt wandelcoachen bijzonder.

Wat is wandelcoaching?

Wandelcoachen is een vorm van coachen waarbij je wandelt in de natuur en de coach de buitenomgeving gebruikt ‘natuurlijk’ te coachen. De natuur heeft een relativerend en stress verlagend effect. Hierdoor kan er met meer vrijheid en creatieve gedachtes naar een mogelijke oplossing voor een probleem gekeken worden. Natuurelementen in het landschap worden ankerpunten bij belangrijke inzichten of kunnen worden gevonden om inzichten op te roepen.

Met Driekacoaching bied ik wandelcoachtrajecten voor onderwijs en ontwikkeling; jongeren, ouders, docenten en teams in onderwijs. De vraag waarmee coachees komen, heeft meestal betrekking op het vastzitten in ontwikkeling. Er is sprake van stilstand. De rem op de beweging kan ontstaan zijn vanuit angst, depressie, gebeurtenis uit het verleden, motivatie, overprikkeling, zelfbeeld en er is een wens tot ontwikkeling; vooruit te gaan.

wandelcoaching

De natuur helpt

Ik geloof in het goede van ieder mens; iemands kracht en talent. Daarom maak ik in mijn contact zichtbaar wat er wel is, wat mooi is, wat energie en vertrouwen geeft. Door te luisteren en met de juiste vragen en/of werkvormen de coachee inzichten te geven. Zowel oplossingsgericht als systemisch; het antwoord ligt in jezelf! Wandelend coach ik op kwaliteiten, krachtige hulpbronnen en inzicht in kansen. Er zit zoveel moois in mensen wat in een coachingswandeling aan de oppervlakte mag komen. En de natuur helpt met haar helende werking op welzijn. 

Wandelcoach trajecten

Omdat wandelcoachen werkt, zijn trajecten vaak kortdurend. De eerste wandeling zelfs, geeft al ruimte voor nieuwe energie en beweging. Meestal is een traject van 3 tot 5 wandelingen voldoende. Helaas vergoeden verzekeraars het wandelcoachen nog niet maar is een vergoeding (gedeeltelijk) te ontvangen vanuit professionalisering of PGB. Sommige scholen gebruiken de vrijgekomen NPO gelden voor een wandelcoachtraject voor jongeren. Daarvoor krijgen jongeren een traject op maat van 4 wandelingen waar aandacht is voor het brein in ontwikkeling, focus op ademhaling, rust nemen van prikkels en lichaamsbesef, groei mindset, inzicht in eigen kwaliteiten en het vergroten van zelfvertrouwen en veerkracht.

DrieKacoaching - Karin Janssen - Gezonde Route Rosmalen

Karen Janssen  

DrieKacoaching

Praktijkadres: Tielekeshoeven 135,  Rosmalen