Iedereen maakt verlies mee en vaak kun je dat ook dragen. Je bent verdrietig om wat je verloor. Of boos, omdat het nu net jou overkwam. Je voelt je misschien schuldig, omdat afscheid nemen soms ook betekent dat je weer verder kan. Soms lukt het niet om weer verder te gaan. Je blijft somber of eenzaam. Je voelt je angstig voor de toekomst. En je energie is ver te zoeken. Je bent uit balans. Dan kan coaching welkom zijn. Bij Praktijk Juniper ben je welkom met alles wat er is.

Verlies raakt ons allemaal, Praktijk Juniper rouwbegeleiding verliesbegeleiding Rosmalen

Kinderen en verlies

Kinderen horen te spelen en plezier te maken. Zorgeloos opgroeien zonder verlies en verdriet. Helaas is dit niet hoe de dingen gaan. Je kunt ze niet beschermen tegen pijn, hoe graag je dat ook wilt. Wees eerlijk en stem je af op hun niveau. Kinderen voelen feilloos aan dat er iets aan de hand is. School is voor kinderen en jongeren een belangrijke plek. Ze brengen er veel tijd door en vinden er houvast in de structuur van de dag. Hun ervaringen van thuis nemen ze altijd met zich mee. Ze laten in hun gedrag of spel zien wat verlies met ze doet. Ik begeleid docenten individueel of in kleine groepen om op een verantwoorde en passende manier rouw en verlies ruimte te geven in hun klassen.

Verlies rond zwangerschap en geboorte

Verlies tijdens of vlak na de zwangerschap komt vaak voor. Het 90-dagen coachingstraject bestaat uit een 5-stappenprogramma en is speciaal afgestemd voor elke vorm van verlies tijdens de zwangerschap, vlak na de geboorte of na een traumatische bevalling. Ook gezondheidsproblemen tijdens de zwangerschap kunnen diepe impact hebben. Het traject helpt je krachtig op weg naar het vinden van een vernieuwde balans en energie. Ook als dit verlies al langer geleden is.

Praktijk Juniper - Marieke Viskil-Massar

Marieke Viskil

Rouwcoach

Praktijk Juniper biedt rouw- en verliesbegeleiding. Voor volwassenen, jongeren en kinderen. Voor ouders en verzorgers. Voor professionals.

  • Expertise bij zwangerschapsverlies, bijvoorbeeld een miskraam, abortus of traumatische bevalling.
  • Coaching voor kinderen en ouders bij verlies. Ook schooltrajecten op maat.

Eikakkerhoeven 87, 5242 KM Rosmalen