Wat mij opvalt in de media over het verbeteren van de huidconditie of een huidprobleem is dat de klassieke cosmetica zogenaamd aan de oorzaak werkt. Ik bekijk de advertentie of een reclamefilmpje en zie dan ampullen, potten crème of serums etc. staan. Allemaal huidverzorgingsproducten die uitwendig gebruikt worden. Aangezien ik weet dat die producten alleen maar op de bovenste laag van de huid blijven liggen, denk ik HOEZO WERK JE DAN AAN DE OORZAAK?! Het is meer ‘het aspirientje tegen de hoofdpijn!’ De oorzaak komt meestal van binnenuit en dat is nou net de kracht van de Terreinbehandeling (T.T.) van société provençale d’aromatherapie.

terreinbehandeling van société provençale d’aromatherapie

Hoe zit dat in elkaar?

Als je echt een verbetering wil van je huidconditie of huidprobleem, ontkom je er niet aan om naast de uiterlijke verzorging ook de huid van binnenuit te verzorgen. Dat komt omdat de huid wel een zelfstandig werkend orgaan is, maar ook deel uitmaakt van het hele lichaam. Dit in tegenstelling tot de westerse medische wereld die het menselijk lichaam in ‘stukjes’ verdeelt. In de natuurgeneeskunde en de aromatherapie wordt er altijd naar het geheel, het terrein, gekeken. De spijsvertering of het zenuwstelsel hebben dus ook effect op de huid.

Je begrijpt dus dat het veel minder effect heeft als je alleen behandelt wat je ziet aan de huid. Voor een definitief resultaat moet je ook werken aan de oorzaak van de huidconditie of huidprobleem. Neem bijvoorbeeld de lever, het vasthouden van vocht, de bloedsomloop, de stress enz. Maar ook deze oorzaken hebben een oorsprong en dat noemen we ‘het terrein’.

Wat bedoel ik nou precies met ‘het terrein’

Het terrein is te verdelen in drie grote delen:
•  Het genetisch terrein; de erfelijke aanleg.
• Het centrale deel van het terrein: zenuwstelsel en hormoonstelsel.
• Het perifere deel van het terrein; de stofwisseling (lever/glalblaas, nieren, huid, longen, alvleesklier, overige organen) en circulatie

Bij een intake geven klanten wel eens aan “kan er niets aan doen, zit in mijn genen, erfelijke aanleg”. Dat klopt gedeeltelijk. Je erfelijke aanleg is aanwezig in je cellen, maar dat is niet voldoende om een aandoening te ontwikkelen. Ik zeg wel eens “bij je geboorte krijg je ‘een kapitaal mee, maar jij bepaalt hoe je daar mee omgaat. Geef je het snel uit of bekijk je rustig hoe je daarmee omgaat”. Naast je erfelijke factoren zijn er ook invloeden die niet zo gunstig of juist wel gunstig voor je kunnen zijn. Je hebt wellicht niet zoveel grip op de verontreiniging in je leefomgeving, denk ook aan lawaai, besmetting/agressie van micro-organismen, maar je kunt wel een positieve invloed uitoefenen op je sociale/culturele omgeving, niet roken, gematigd alcohol gebruiken, niet ‘zonnebakken’, bewegen, goede voeding etc.

Ik zie je al denken ‘hoe komt de terreinbehandeling bij de oorzaak?’

De terreinbehandeling bestaat uit 100% etherische oliën die de eigenschap hebben door alle huidlagen te dringen en zo bij de oorzaak komen van een huidverbetering, huidaandoening of lichamelijke aandoening. De etherische oliën worden d.m.v. een flesje met een roll-on op de handpalmen aangebracht en ingemasseerd.

Hoe pas ik de terreinbehandeling (T.T.) in mijn praktijk toe?

Ik zal je dat laten zien aan de hand van een bloem. Zie het onderstaande plaatje. Bij een huidanalyse bekijk ik de huid. Wat zie ik aan de huid, de buitenkant, dat is figuurlijk ad.1 de bloem. Ten tweede bekijk ik de voeding, dat is figuurlijk ad.2 de steel/bladeren. Ten derde bestudeer ik het terrein/de oorzaak, dat is figuurlijk ad.3 de wortels in de aarde. Deze manier van huidverzorging noemen we driedimensionaal werken en is het belangrijkste kenmerk van S.P.A. Ik gebruik hiervoor o.a. de terreinbehandeling (TT) producten.

terreinbehandeling analyse

Wil je weten hoe een driedimensionale aanpak eruit ziet?

Laat ik eens een voorbeeld nemen, bijvoorbeeld couperose. Als ik zo’n huid bekijk zie ik in het gezicht allemaal gesprongen vaatjes. Grote kans dat die persoon ook gesprongen vaatjes op de benen heeft, of spataderen etc. Wellicht houd de klant vocht vast, heeft ze koude handen en voeten en misschien wel last van hoofdpijn. Ik behandel ‘de buitenkant’ d.m.v. persoonlijk gemengde producten waar o.a. etherische oliën in zitten die hun werking direct uitoefenen op de elastische vezels van de bloedvatwandjes en de doorstroming van het bloed bevorderen. Uit het intake gesprek blijkt o.a. wat de erfelijke belasting is, of een detoxkuur nodig is om de bloedvaten te reinigen, de darmwerking ondersteund moet worden etc. Kortom de uitwendige en inwendige invloeden komen daaruit naar voren. Aan de hand daarvan weet ik wat de achterliggende oorzaak is en kan dan een terreinbehandeling (100% etherische oliën) inzetten die ervoor zorgt dat de doorstroming van het bloed wordt geoptimaliseerd en de elasticiteit van de vaatwandjes wordt verbeterd. Het gehele lichaam wordt dus behandeld.

Ook voor jou zit er een terreinbehandeling bij

Er is een ruim assortiment Terreinbehandeling (mogelijkheden en prijzen) (TT) producten. Ze zijn voor zeer veel verschillende huidverbeteringen en andere aandoeningen. Je kunt ze verdelen in specifieke en algemene TT.

Wil jij antwoord op jouw huidverbetering, heb je een huidprobleem of andere lichamelijke aandoening, zit je met een vraag over jouw huid, kan ik jou meer informatie geven, ik geef je graag vrijblijvend advies, kijk eens op mijn website www.studiomarianne.nl of mail mij op info@studiomarianne.nl

Studio Marianne - Marianne Langenberg

Marianne Langenberg

In 1990 ben ik gestart met mijn studio voor gezichts- en lichaamsverzorging. Aromatherapie van Société Provençale d’Aromatherapie (S.P.A.) heeft een holistische kijk, een driedimensionale aanpak, op de algemene huidverzorging en allerlei huidaandoeningen.

Studio Marianne
Bremhoeven 45, 5244GV Rosmalen