Mijn naam is Kim Bell en ik ben werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut en docent kruidengeneeskunde. Balans is een veelgehoorde term en veel mensen streven naar balans in de hoop rust te vinden, maar wat is ‘balans’ nou eigenlijk? 

Balans in ons leven en in ons lichaam

Ik zie streven naar balans als een delicate dans. Deze dans gaat in een bepaald ritme. Een natuurlijk ritme met ups en downs. Onze hormonen spelen hierin een cruciale rol. Hormonen zijn boodschappers die berichten sturen naar onze cellen om ze aan te zetten tot actie of om een bepaalde activiteit juist te remmen. Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik gespecialiseerd in hormonale problemen. Toch zie ik vaak dat het niet de hormonen zijn die zorgen voor een disbalans, maar dat de oorzaak te vinden is in een verzwakt lichaam dat niet meer flexibel genoeg is om mee te bewegen.

We hebben een druk leven en soms voelt het alsof we tientallen ballen de lucht in moeten houden terwijl we aan het koorddansen zijn. De weegschaal slaat in dit geval extreem uit naar de kant van presteren en energie geven. Het vraagt veel van onze flexibiliteit en wanneer we meer en meer over onze grenzen gaan, gaat die rek er steeds meer uit en dat geeft klachten.

Balans-natuurgeneeskundig-therapie

Balans door flexibiliteit

Een flexibel persoon voelt zich energiek, zit lekker in zijn of haar vel en is gezond. Een flexibel persoon zal ook geen klachten ervaren van de grillen van haar hormonen, want ze kan meebewegen en meeveren. Jammer genoeg zijn er veel mensen die dit niet op deze manier ervaren, bij hen is de denkbeeldige weegschaal te ver en te vaak doorgeslagen waardoor het lichaam de balans niet meer kan herstellen. Ik kan samen met jou aan de slag om jouw lichaam en je geest te ondersteunen op weg naar balans door flexibiliteit. Gezonde voeding is de basis van een flexibel lichaam. Kruiden kunnen ingezet worden om het herstel te ondersteunen. Ik neem de tijd om te luisteren naar jouw verhaal. Consulten bij De Aardvrouw worden vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

Kim Bell De Aardvrouw

De Aardvrouw

Kim Bell

natuurgeneeskundig therapeut en docent kruidengeneeskunde

Gewande 9, 5236 BG ’s-Hertogenbosch