Jouw hormonen bepalen of je lekker slaapt, je je happy voelt, je energiek bent. Ze regelen temperatuur t/m spijsvertering. Wat regelen ze eigenlijk niet? Honderden soorten hormonen vormen een team. Mits het over de juiste grondstoffen beschikt, maakt het lichaam ze zelf aan. Wanneer één hormoon niet meewerkt, heeft dat effect op het hele team.

De overgang geeft veel hormonale verandering. Logisch dat je als vrouw dan eerder klachten als slapeloosheid, stemmingswisselingen, gewichtstoename etc. kan ervaren. Pas wanneer ’t team weer harmonieus samenwerkt verdwijnen je klachten vaak als sneeuw voor de zon.

Hoe onze hormonen ontsporen?

Terwijl onze genen, de basis van ons hormonale systeem, nog hetzelfde zijn als in de prehistorie is onze voeding compleet veranderd. Dagelijks eten we producten met E-nummers, transvetten en suikers. Vlees bevat antibiotica, groenten en fruit bestrijdingsmiddelen. We smeren van alles op onze huid waarmee we via de poriën óók een hele soep chemische stoffen absorberen. Maar ook te weinig bewegen en/of veel stress zorgen op den duur dat één of meerdere lichaamsprocessen uit evenwicht raken.

Je lichaam probeert voortdurend om weer in balans te komen. Als dat niet lukt zijn klachten of ziekten het gevolg. Het zijn noodsignalen van je lichaam dat om hulp schreeuwt.

manage-jouw-hormonen

Zelf genezend vermogen

Je kunt nog zo gezond gaan eten, maar als je cellen door de jaren heen verstopt zijn geraakt door vervuiling en verkeerde voeding hebben ze geen opnamecapaciteit meer. Vitaminen en mineralen zullen de cel niet eens meer bereiken maar rechtstreeks in de wc verdwijnen. Tot overmaat van ramp kan het haar afvalstoffen ook niet meer kwijt.

Een tot op celniveau gereinigd lichaam, wat zich kan voeden met waardevolle vitaminen en mineralen, wat niet belast is met afvalstoffen is ook makkelijker in staat zich te ontdoen van overtollige kilo’s! Simpelweg omdat alle lichaamsprocessen weer makkelijker en sneller verlopen. Het verdwijnen van klachten of verbeteren ervan is resultaat en bewijs dat het zelf genezend vermogen van jouw lichaam hersteld is.

Kennismaking

Graag vertel ik je in een gratis kennismakingsgesprek hoe het met diverse hormonen bij jou gesteld is, incl. gratis tips, aan de hand van door jou ingevulde laboratoriumlinkjes.

 

Profielfoto-Natascha-Gjaltema-Overgangsklachtenvrij

Natascha Gjaltema

Hormoonmanager – Overgangsklachtenvrij

Praktijkadres: Het Sterrenbeeld 25, Den Bosch