Vakantie, tijd om even tot jezelf te komen en samen met je gezin te genieten. Heerlijk!! Alleen soms loopt het even anders.

Want jouw kind wil liever niet van huis weg.

Op het vakantieadres klampt ze zich aan jou vast, gaat ze niet bij jou vandaan. Contact maken met andere kinderen durft ze niet. Ook al het eten is vies. Op deze wijze is vakantie vieren een stuk minder leuk. Misschien zie jij er zelfs ook tegenop. Hoe kun je het leuk maken voor je kind en dus ook voor jezelf? Zodat vakantie weer genieten en uitrusten wordt?

Wijziging van ritme en structuur

Start met het besef dat jouw kind je niet bewust aan het dwarsbomen is. Ze kunnen er echt niets aan doen. Vakantie is verandering, een complete wijziging van ritme en structuur. Alles MOET ineens anders! En dat geeft prikkels en spanning in hun lijf.

Kinderen die tegen de vakantie opzien worden vaak niet begrepen, want vakantie is toch leuk? Iedereen kijkt ernaar uit, maar jouw kind niet. Ze vindt het spannend, zo spannend dat ze er zelfs buikpijn van krijgt. En ze voel zich alleen want niemand begrijpt het.

vakantie-is-verandering

Wat kun je doen?

  • Toon begrip, begrijp dat vakantie voor je kind spanning oproept.
  • Bereid de vakantie samen voor. Zoek een fijn plekje en bedenk wat jullie samen leuk vinden om te gaan doen.
  • Plan niet alles vol met uitstapjes. Hou ‘t bij simpel genieten met aandacht voor elkaar.
  • Maak samen een inpaklijstje waar vertrouwde dingen van thuis op staan. Dat geeft houvast. Een lievelingsbeker, lievelingsspelletje of lievelingsboek.
  • Geef je kind tijd om aan het nieuwe ritme te wennen. Maak ruimte als het even te veel wordt.

Je zult zien dat het op deze wijze stukken beter gaat, omdat jouw kind voelt dat jij het serieus neemt. En dat geeft rust, ruimte en plezier voor jullie allebei. Fijne vakantie!

Meer weten?

Wil je meer informatie over hoe jij je kind kan helpen met nare gevoelens neem dan contact met me op. EigenWyze.com  is er voor kinderen en hun ouders, die zich weer blijer en gelukkiger willen voelen.

EigenWyze Kindertherapie - Jacqueline Prinsen

Jacqueline Prinsen  

EigenWyze Kindertherapie

Praktijkadres: Indigoweg 5, Rosmalen