Ervaar je klachten zoals vermoeidheid, concentratieproblemen of slaapproblemen Ervaar jij dat er geen goede balans in je leven is? Dan kan een psycholoog veel voor je betekenen.

Hoe staat het met jouw balans van inspanning en ontspanning?

Omgaan met stress

Als psychologen kijken wij met je mee hoe jij omgaat met stress. Bijvoorbeeld: ga je nog harder werken en in de actie-stand? Ga je bij de pakken neerzitten? Of ga je Netflix series kijken? In de psychologie noemen we dit “coping”. Ga nu eens bij jezelf na: pak jij het liefst problemen actief aan, vraag je om hulp en uit je je emoties? Of ga je vermijden, afwachten en piekeren? En hoe helpt dat jou?

Een psycholoog begeleidt je

Samen met jou kijkt de psycholoog waar jij behoefte aan hebt en wat voor jou werkt. Wil je graag een verklaring over wat stress doet in je lichaam en geest? Bijvoorbeeld dat ons stresshormoon cortisol ervoor zorgt dat je niet meer weet wat je 10 min hebt gezegd? Of ben je juist op zoek naar praktische handvatten en oefeningen? 

We helpen je om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Hierdoor ben je beter in staat om je aandacht te richten op de dingen die werkelijk belangrijk zijn in je leven.

Ongezonde stress herken je doordat er niet voldoende herstelmomenten zijn.  De stressboog kan niet altijd gespannen staan. Ontspannen na inspanning is dus ontzettend belangrijk. Kijk eens hoe jij je rust- en herstelmomenten pakt. Wat werkt voor jou? Zijn dat meer kleine pauzes, een wandeling in de buitenlucht van 20 min of ademhalingsoefeningen?. Ook kun je aan het einde van de dag een reflectiemoment inbouwen waarbij je 3 dingen op schijft die je deze dag als positief hebt ervaren.

Rolanda Bonte praktijk voor psychologie 

Trajecten bij mij als psycholoog zijn kortdurend en er is geen wachtlijst. Vaak zijn 3 tot 5 gesprekken al voldoende. Ik werk niet samen met zorgverzekeraars.  

Wil je een psycholoog die vergoed wordt? Ga dan naar je huisarts voor een verwijsbrief voor een Gezondheidszorg-psycholoog. Let op dat je wel eerst je 385 euro eigen bijdrage moet aanspreken.  

Rolanda Bonte praktijk voor psychologie

Rolanda Bonte

Registerpsycholoog Nip, Arbeid en Organisatie

Praktijk: Striensestraat 35, Rosmalen

Ik begeleid zowel particulieren als werknemers van organisaties op werkgerelateerd en persoonlijk gebied.