Gezondheid, je ziet het aan de buitenkant maar het begint van binnen. Alles wat er vanbinnen leeft weerspiegelt zich aan onze buitenkant. Als je heel veel stress hebt, je heel erg zorgen maakt of overbelast bent door alle ballen die je in de lucht moet houden, dan kan het niet anders dan dat dit zich vertaalt aan de binnen- en buitenkant van ons lijf.

Gezondheid 

Momenteel is er veel te doen over gezondheid. We zijn al een jaar in de greep van corona waarbij niet iedereen (heel) ziek wordt. Bepaalde factoren lijken een rol te spelen met betrekking tot gezondheid en ziekte. Eigenlijk is dat altijd zo geweest. Hoe beter wij voor ons zelf zorgen, hoe beter ons lichaam zal functioneren, dit alles uiteraard in relatie tot ons genetisch pakketje. Maar wat doe je dan als je goed voor jezelf zorgt? Want “goed” is niet voor iedereen hetzelfde.

Gezondheid lijfspraak

Goed voor jezelf zorgen

Mijn visie op “goed” voor jezelf zorgen is alles doen en laten waardoor jij je goed voelt, zowel emotioneel, mentaal (keuzes maken) als fysiek (eten, slapen, rust, actie). Als je weet waardoor je je goed voelt, kun je bewust kiezen voor de dingen die je daarin ondersteunen. Balans is wat mij betreft het kernwoord. Het is de kunst van de tuimelaar zijn, meeveren en weer terug bewegen naar je eigen kern.

Cadeautjes 

Vanuit mijn kennis en ervaring als massagetherapeut en (bijna) acupuncturist kan ik ondersteuning bieden om daar met jou naar te kijken. Als jij bij mij op de massage tafel ligt en je ervaart heel veel onrust of een enorme vermoeidheid (in plaats van de ontspanning die je had verwacht) dan is de massage niet mislukt maar komt er heel duidelijk een disbalans naar de oppervlakte.  Deze mag je één voelen en twee begrijpen, vertalen naar wat er speelt in je dagelijkse leven. Want die onrust of vermoeidheid ervaar je echt niet alleen bij mij op de tafel! Dit zijn juist de “cadeautjes” naar meer harmonie en gezondheid in je leven.

Elke de Bert Lijfspraak

Lijfspraak

Elke de Bert
praktijk voor massage therapie en auriculo-therapie

 

Benedictijnenborch 1E, 5241 KR Rosmalen