Event ‘VAN STRESS NAAR ONTSPANNING’

Op 9 oktober a.s. is er door Gezond Den Bosch en Gezonde Route Rosmalen een seminar georganiseerd met de titel ‘Van stress naar ontspanning‘. De zorgprofessionals van Gezonde Route Rosmalen zullen zich hier presenteren d.m.v. een Beleefplein en Workshops. Een interessant evenement om geheel vrijblijvend kennis te kunnen maken met wat er op het gebied van gezondheid, vitaliteit en welzijn in Rosmalen te vinden is.

Een gezonde samenwerking tussen Gezonde Route Rosmalen en Gezond Den Bosch

Zo’n anderhalf jaar geleden kwam Gezonde Route Rosmalen in contact met Gezond Den Bosch. Gezond Den Bosch is een platform voor een gezonde Bossche lifestyle en Gezonde Route Rosmalen een platform voor zelfstandige zorgprofessionals in Rosmalen die gericht is op het stimuleren van gezondheid, vitaliteit en welzijn. De doelstelling van beide organisaties is dezelfde, namelijk bijdragen aan een gezondere samenleving. We geloven in preventie en een positieve gezondheid door massage, coaching, voeding, beweging, energetische behandelingen en (mantel)zorgondersteuning.

Visie van de Gezonde Route Rosmalen op gezondheid

De gezondheidszorg van nu erkent de wisselwerking tussen lichamelijke en psychische problemen. Bovendien is de focus verschoven van klacht naar KRACHT, naar het ontwikkelen en ondersteunen van het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Er is oog voor de preventieve én helende werking van een gezonde leefstijl, waarbij aandacht is voor voeding, beweging, ontspanning, slaap, sociale contacten en zingeving.

gezonde-levensstijl-event

Preventieve én helende werking van een gezonde leefstijl

De meeste mensen zijn zich er wel van bewust dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan een gezond lichaam. Dan denken we hierbij aan niet roken, iedere dag bewegen, een gezond eetpatroon, voldoende slaap, een goed lichaamsgewicht en ruimte maken voor ontspanning. M.a.w. een goede leefstijl is van belang om zo gezond mogelijk te zijn.

Maar je levensstijl omgooien is makkelijker gezegd dan gedaan! Er liggen veel verleidingen op de weg. Neem bijvoorbeeld de marketing op voedingsgebied, die kan ons behoorlijk om de tuin leiden. Jij denkt een goede voedingskeuze gemaakt te hebben blijken er toch nog te veel suikers of vetten in te zitten. Je hebt ooit gerookt, bent gestopt, maar die sigaret ‘blijft toch aan je trekken’. Je hebt last van overgewicht, gaat fanatiek aan de gang met bewegen en anders eten. Je houdt je maanden aan je strenge protocol, behaalt je streefgewicht en valt dan langzaam weer terug in je ‘oude patroon’.

Hulp is dichterbij dan je denkt

Op dit event kun je kennismaken met bijna alle zorgprofessionnals van de Gezonde Route Rosmalen. Het belooft een volle, leerzame én relaxte middag te worden waarin je, na de gezamenlijke start en einde, zelf uit 3 blokken je keuzes kunt maken qua workshops en/of Beleefplein. Bekijk hier het volledige programma van het Event van stress naar ontspanning.

Wil je graag bovenstaand event bezoeken schrijft je hier dan in.

Studio Marianne - Marianne Langenberg

Marianne Langenberg

In 1990 ben ik gestart met mijn studio voor gezichts- en lichaamsverzorging. Aromatherapie van Société Provençale d’Aromatherapie (S.P.A.) heeft een holistische kijk, een driedimensionale aanpak, op de algemene huidverzorging en allerlei huidaandoeningen.

Studio Marianne
Bremhoeven 45, 5244GV Rosmalen