Mijn naam is Yolanda van der Leest en ik kijk als orthomoleculair therapeut breder naar voeding en gezondheid. We hebben voeding nodig als brandstof om te bewegen en als bouwstof voor onze botten, organen en hormonen.

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Wanneer het lichaam voortdurend wordt blootgesteld aan verkeerde voeding, raakt het lichaam uit balans en verzuurt het. Op den duur kan het lichaam het verzurende overschot niet meer volledig afvoeren en ontstaan er laaggradige ontstekingen. Dit is het begin van het ontstaan van ziekten en kwalen. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat dit verzurende voedingspatroon hun gezondheid op de lange termijn kan beïnvloeden.  

Gezondheid begint in de darmen

Ook heeft het lichaam voor de vertering van voeding een goed functionerend maag-darmstelsel nodig. Wanneer de vertering niet goed loopt, je tekorten in je voeding hebt of wanneer er een hoge behoefte aan voedingsstoffen is, kunnen klachten ontstaan. Deze klachten kunnen met de vertering te maken hebben, zoals bij het prikkelbare darm syndroom. Ze kunnen meer  hormonaal zijn, bijvoorbeeld bij diabetes mellitus (suikerziekte), schildklierproblemen, overgewicht of overgangsklachten. Maar ook komt er een combinatie van verschillende klachten voor.

gezonde voeding

Het is mijn missie om jou te helpen je zo fit mogelijk te voelen

Eerst zullen we samen op zoek gaan naar de oorzaak van je klachten. Hierbij maak ik gebruik van:

  • bloedtesten, om je vetzuren balans te meten. Dit is om de verhouding van je omega-6 en omega-3 inname te meten.
  • urinetesten, om de zuur-base balans te meten.
  • frequentie- en bioresonantie therapie, om overgevoeligheden van bepaalde voedingsmiddelen te meten, maar ook of er sprake is van een vitaminen en/of mineralen tekort.

Vervolgens maak ik een persoonlijk advies. Hierbij kijk ik naar je voeding, suppletie, leefstijl en mindset, omdat ik het belangrijk vind dat het advies haalbaar voor je is. Het uiteindelijke doel is dat je weer lekker in je vel zit, je energieker, fitter en gezonder voelt.

Strong Health Rosmalen

Strong Health Rosmalen

Yolanda van der Leest

orthomoleculair voedingstherapeut 

Bruggen 8-A, 5243 RB Rosmalen