Wat heeft opruimen met voetreflexzonetherapie te maken?, hoor ik je denken. Nou, veel dus. Zoals je huis te vol kan zijn met spullen, zo kunnen je lichaam en geest vol zitten met bijvoorbeeld stress, een virus, angstige of boze emoties, of steeds terugkerende gedachten.

Lichaamseigen (afval)verwerking

Over het algemeen beschikken wij over een prima verwerkingssysteem dat ervoor zorgt dat we niet verstopt raken. Onze eigen verhuiswagens en afvalverwerking zijn bijvoorbeeld continu actief in ons lymfesysteem, urinewegstelsel, darmen, lever, menstruatiecyclus, om er maar een paar te noemen. Maar ook huilen, zweten, beven en dromen zijn mechanismen die wij tot onze beschikking hebben om lichaam en geest op te ruimen.

Soms zit er ergens in deze afvalverwerking een kink in de kabel. Dat kan voor nare klachten zorgen. Dan is een zetje nodig om deze disbalans te herstellen.

kink-in-de-kabel

Reflexpunten op en onder de voeten

Voetreflexzonetherapie kan dit zetje zijn. Hoe dan?

Ruim 3000 jaar geleden heeft men al in China en India een geneeskrachtige ontdekking gedaan. Via reflexpunten op o.a. de voeten kunnen de organen en weefsels van het lichaam op een positieve manier beïnvloed worden. De stimulatie van deze reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, zorgt voor afvoer van afvalstoffen en creëert balans in de energiebanen. Dit inzicht is in de loop der jaren verder ontwikkeld tot een  behandelvorm die er vanuit gaat dat lichaam en geest één zijn, en dat wij als mens een sterk zelf herstellend vermogen hebben. Voetreflexzonetherapie ondersteunt lichaam en geest bij het hervinden van de balans. 

Wat kun je verwachten?

Het effect van een voetreflexmassage merk je meteen. Sommige mensen krijgen tijdens de behandeling een knorrende maag, anderen gaan trillen of rillen, en zweten of huilen is ook niet vreemd. Dan zijn er ook nog mensen die letterlijk direct na de behandeling naar de wc lopen om de blaas of darmen te legen. Ook energetisch gebeurt er veel, wat mensen verwoorden als: “Ik voel me opgelucht” of “Het voelt alsof er een deken van mijn schouders is afgehaald”. 

Trek jij de stoute schoenen … uit? Ervaar zelf de verrassende uitwerking van een voetreflexmassage. De meeste zorgverzekeraars vergoeden voetreflexzonetherapie voor een groot deel in de aanvullende verzekering. 

 

Paulien Heleen Voetflexzonetherapie

Paulien Bolwijn

Voetreflexzonetherapie

Praktijkadres:Zwaluwborch 35, Rosmalen