Algemene adviezen

Het kabinet geeft aan dat het van belang is dat je 1,5 meter afstand houdt en regelmatig je handen wast om verspreiding tegen te gaan. Dat is geen vraag, maar doe je gewoon voor ieders veiligheid. Als een klant bij mij een afspraak heeft krijgt ze bij binnenkomst meteen een natuurlijke handgel aangereikt, de Biopure Mains. (zie hieronder) Verder wordt in mijn Studio na iedere klant het nodige gedesinfecteerd en werk ik met een mondkapje op. Alles gericht op preventie. “Mooi, meer kun je niet doen toch?” Nou, wat mij verbaasd is dat er in de media vooral gesproken wordt over geneesmiddelen tegen covid-19 en dat iedereen zit te wachten op een vaccin, maar weinig wordt gesproken over wat je aan de preventieve kant zou kunnen doen om je immuunsysteem op peil te houden. Voor mij is dit onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wat kun je dan allemaal preventief doen?

Je kunt heel veel aan de preventieve kant doen! Ten eerste zijn goed slapen en een gezonde voeding (kun je bijvoorbeeld aanvullen met Juice Plus+)  belangrijk om je immuunsysteem op peil te houden. Verder heeft Société Provençale d’Aromatherapie een Traitement Terrain anti-infectie TT24 (100% etherische olie) Prijslijst die je kunt inzetten bij infecties, maar begint iemand te hoesten dan stap je direct over op Traitement Terrain TT42 (100% etherische olie) Prijslijst voor de diepere luchtwegen. Voor meer info: Traitement Terrain

Het blijkt dat het coronavirus klachten geeft als hoesten en longontsteking. Daarom is deze Traitement Terrain dé TT om in te zetten vanaf het eerste kuchje. Waarom werkt het? Omdat veel etherische oliën eigenschappen hebben om infecties te voorkomen en tegen te gaan. Er is namelijk heel veel onderzoek gedaan naar de werking van etherische oliën tegen virusinfecties. Voor meer info: etherische oliën. Zoals Tijm en Grove den die niet alleen de infectie tegen gaan maar ook een slijmoplossende werking hebben. Ook Monarda werkt sterk tegen infecties van de luchtwegen. Lavendelolie versterkt het immuunsysteem en ontspant krampen.

Mijn handen worden zo droog, ik krijg zelfs kloven!

Dat is een klacht die ik regelmatig hoor in mijn praktijk. Dat kan kloppen. Iedere keer vanwege corona je handen desinfecteren met een synthetische desinfectiegel, daar drogen je handen van uit. Maar wat dan? S.P.A. heeft een antiseptische gel die volledig natuurlijk is. De Biopure Mains. Prijslijst Het bevat natuurlijke alcohol en plantaardige glycerine waardoor de huid niet uitdroogt. De etherische oliën geven een fijne geur en extra verzorging. Er zit o.a. ook Vetiver in, die werkt antiseptisch en werkt ook tegen parasieten. Je handen blijven heerlijk zacht.  

Ik ben veel onderweg, wat kan ik dan gebruiken voor handdesinfectie?

S.P.A. heeft een handdesinfectie voor onderweg. De desinfectant mains/ustenciles (ref. 217 – 100% etherische olie). Prijslijst Het is krachtig tegen veel micro-organismen omdat het 100% etherische oliën bevat. Vooral krachtig tegen micro-organismen die in openbare ruimtes voorkomen zoals toiletten. Ideaal om mee te nemen en te gebruiken op het werk waar je gezamenlijk computers gebruikt, deurklinken vastpakt, telefoons gebruikt, enz. Een ‘must’ voor iedereen die werkt in zg. kantoortuinen, de gezondheidszorg, kinderdagverblijven, met openbaar vervoer reist, enz. 

Kan ik ook de lucht in mijn huiskamer op een natuurlijke manier desinfecteren?

Jazeker wel. S.P.A. heeft een geurolie (100% etherische oliën) Prijslijst die de micro-organismen in de lucht bestrijdt. Aangezien het coronavirus overgedragen wordt door hoesten en niezen, vindt verspreiding plaats door de lucht. Plaats daarom in alle leefruimtes thuis en op het werk een houten bol en druppel 2x per dag deze diffusion. Mag ook in de kamer van iemand die ziek is en bij kinderen gebruikt worden. Handig toch?

Wil je een goed advies van mij wat voor jou van toepassing is? Voor meer info: studiomarianne

Coronavirus een lastig probleem? Zeker wel, maar je kunt er echt wel wat aan doen!