Een licht, krachtig en liefdevol leven, is dat niet waar we allemaal naar verlangen? De bron van deze levenskracht bevindt zich in jou. Al voordat je geboren wordt, krijg je van het universum mee dat je helemaal liefdevol bent en dat er met jou en met je behoeftes niets mis is. Je bent helemaal goed zoals je bent. 

Wij kunnen dat wel weten dat we helemaal goed zijn, maar weten onze ouders dat ook? Vaak pakt het in de realiteit anders uit.

Blokkades en belemmeringen

Moeder heeft bijvoorbeeld een zware bevalling gehad en even geen tijd voor de baby. Vader is weer naar z’n werk. De jonge ouders laten het kindje ‘s nachts door huilen. Het kleine onschuldige kind snapt daar niets van. Het heeft honger. Hij/zij voelt zich wellicht verlaten en ongelukkig, de baby protesteert en krijst, totdat hij doodmoe in slaap valt en het opgeeft. Hoe kan zo’n gevoel van verlatenheid doorwerken?

In jezelf kunnen zich blokkades gevormd hebben die je levenskracht belemmeren zoals stress, depressie, burn-out of verslavingen. Ze kunnen veroorzaakt worden door gevoelens van eenzaamheid, onzekerheid, angst, jaloezie, boosheid. De emoties liggen ook opgeslagen in je lichaam, in de vorm van vastgezette spanning, pijn, ziekte of een te hoog stressniveau. De klachten lijken met het heden te maken hebben, maar het zijn vaak onbewuste patronen om pijnlijke herinneringen uit je verleden te verdringen.

Veerkracht

Goed nieuws!

Ik begeleid je bij het bewust-worden van jouw niet-constructieve gedachten, gedragingen en lichaamsblokkades. Vaak liggen er negatieve overtuigingen aan ten grondslag die je als klein kind hebt moeten ontwikkelen om je te beschermen tegen de oude pijn. Overtuigingen zoals: ‘ze willen me niet’ of  ‘ik doe er niet toe’, ‘ze vergeten me’, en vele variaties hierop.

Door kleine voorvallen kunnen deze oude trauma’s ‘getriggerd’ worden. De oude pijn wordt dan als actueel ervaren en je reageert veel heftiger op het kleine voorval dan de bedoeling was.

Door bewustwording kun je de geblokkeerde energie stukje bij beetje loslaten. Je krijgt meer vertrouwen in jezelf en je komt weer in verbinding met je authentieke bron van liefde en levenslust. Je ervaart meer rust, lichtheid en kracht.

 

Yvonne Raaijmakers van Praktijk 'Bewust, Licht & Krachtig'

Yvonne Raaijmakers

PRI-therapeut
Coaching & therapie voor volwassenen

Praktijkadres: Kattenbosch 123, Rosmalen